perjantai 8. helmikuuta 2013

Elämäni aakkoset

Pidemmittä puheitta, ajattelin tässä perjantai-illan aktiviteetiksi koota elämäni (tämän hetkiset) aakkoset. Muutamat kirjaimet jätin suosiolla pois, kun en keksinyt mitään järkevää. Ja useissa kohdissa on parikin juttua :)

A
Aamut. Etenkin ne aamut, jolloin aurinko yrittää jo kurkata sisälle verhojen takaa, ja kun avaa ikkunan, niin linnut visertää kauniisti. Hyvä aamu takaa usein hyvän päivän :) 
Appelssiinimehu. Paras mehu (kylmänä).
Aitous. Miks pitäis esittää jotain muuta mitä oikeesti on?
Aurinko. Piristää ja saa kaiken näyttämään kauniimmalta.

B
Balanssi. Tasapaino. Sehän on asia, jota tavoittelen. Tasapainoa elämän eri osa-alueitten kesken. Oon toistaiseks ollut aika huono toteuttamaan sitä, vaikka ajatuksen tasolla onnistuu hyvin!
Banaanit! Hyvä hedelmä ja parasta pikkusen viileenä ja kiinteänä :DD
Bulimia. Helvetti maan päällä.
Blogi. En halunnut tehdä tästä mitään sairaus-blogia, en jauhaa vain syömishäiriöstä, koska tahdon sen pois elämästäni. En siksi kerro mitään yksityiskohtaisia juttuja bulimiasta ja mitä paskaa se oikeasti on. En suosittele sitä kuitenkaan millään tasolla kenellekkään!

C
Camping. Eikä mikään makkara vaan kunnon leirintäaluematkailu! Tähän mennessä ei ole mitenkään mahdottoman paljon tullut sitä harrastettua, vaikka se kiinnostaakin. Siinä on se oma hohtonsa, niin hyvässä kuin pahassakin.

D
Deodorantti.... Joo, pitikin valita tämmönen tähän kohtaan. :D Vaikea keksiä mitään järkevämpää. Mutta, deodoranttihan on tosi kätevä keksintö. Mieluusti roll-on, en kauheesti niistä suihkutettavista välitä. Miesten dödöt on suurin osa aivan kauheita (ja siinä kauheudessaan ihan hyvän hajuisia!!) kun kaikki tuntuu suihkuttavan niitä enemmän kuin ehkä olisi tarpeellista?
Dokumentit. Siis lähinnä kaikki telkkarissa esitettävät dokumenttiohjelmat. Ne on kiinnostavia ja onneks niitä on vamaankin kaikista aiheista mitä mieleen voi tulla!

E
Ensimmäiset asiat. Ekat kerrat :D Eka oma koti. Ne jää mieleen, ja niitä muistellaan sitten joskus vanhempana. Joskus ekat kerrat (kaikissa asioissa! :D) on huonoja ja ikäviä, toisinaan aivan mahtavia ja odotettuja.
Elämä. Siis ihan kokonaisuudessaan, oon avoin ottamaan vastaan kaiken mitä elämällä on tarjottavana. Joskus käy huonosti, useimmiten kuitenkin kaikki päättyy ihan hyvin. Elämä on arvaamatonta ja siitä pitäis kaikkien ottaa niin paljon irti kuin vaan saa. Mehän eletään vaan kerran. :)
H
Herkkyys. Oon aika todella herkkä, saatan itkeä kun ajattelen jotain surullista. Itkin, kun katsoin dokumentin, jossa 15-vuotias, siis täysin itselleni joku tuntematon poika päätti elämänsä. Joskus olen itkenyt miettiessäni sitä, että kissani kuolee jonain päivänä. Surulliset ja koskettavat kohdat elokuvissa itkettää. En vaan voi sille mitään että itkettää. Ja itkemisen jälkeen silmiä turvottaa!

I
Itsekkyys. Semmonen terve itsekkyys siis, ei itserakkaus tai vastaava. On ihan tervettä olla itsekäs ja pitää päänsä ja päätöksistään kiinni, vaikka toiset kuinka yrittäis käännyttää ja puhua sua ympäri. 
Illat. Aamujen lisäksi illat on myös tosi rentouttavia. Kun saa vaan löhöillä sohvalla tai sängyllä ja kattella telkkaria kaikessa rauhassa. Oon ehkä hitusen enemmän ilta- kuin aamuihminen.
Iloiset ihmiset. Aidosti iloiset ja symppikset ihmiset on ihania.

J
Jahkailu. Ärsyttävä piirre joissain ihmisissä! :D 
Juominen. Siis veden tai mehun. En juo alkomahoooolia. Ei kiinnosta eikä se ees oo hyvää.
Jogurtti. Voisin varmaan elää pelkällä jogurtilla jos siitä ois mahdollista saada kaikki tarvittavat vitamiinit sun muut aineet. :D

K
Kissat. Noi 2 rakkauspakkausta, ihania pöllösiä palleroita. Niistä on seuraa ja ne lämmittää kun on kylmä! :) 
Kultainen keskitie! Toivottavasti se löytyy. Sellainen kohtuus kaikessa-meininki.
Kamera. Tykkään kuvailla mutta viime aikoina (viimesen vuoden aikana) se on jäänyt vähemmälle). Kyllä pian taas...

L
Lenkkeily. Pitää mut järjissäni. Rakastan todella paljon, siinä rentoutuu tosi hyvin.
Lukio. Onneks se on kohta ohi.

M
Menneisyys. Se on aina osa ihmistä ja kulkee mukana. 
Muistot. Samaa sarjaa edellisen asian kanssa.

N
 Nauraminen. Nauran melkeen kaikille asioille jotka on ''hauskoja''. Siis ihan älyttömille ja tyhmillekin jutuille, joille muut ei sitten naura mun kanssa. Joskus pelkästään toisen naurun kuuleminen alkaa naurattaa, se tarttuu!
Nuoruus. Tämä hetki. Vaihtaisin aika paljon asioita jos voisin! Tai osaisin. Heti kun kykenen niin asiat muuttuu radikaalisti.

O
 Onni. Oon kaikesta huonosta huolimatta ihan perusonnellinen. Ja silloin joskus, kun se onnen tunne tuntuu, niin se on aivan käsittämätön tunne. Sellainen yksinkertaisen rehellinen hyvä olo, joka tulee kun vaikka ajattelee jotain ihmistä. Tai jotain mitä on tapahtunut.

P
Päärynät. Lempparihedelmä (monien muiden hedelmien lisäksi). 
Piirtäminen. En kyllä erityisen hyvä ole, mutta joskus on kiva piirrellä ihan jotain randomia mikä tulee mieleen.
Pelko. Mä pelkään menettäväni asiat ja ihmiset, joilla on eniten merkitystä. Niinhän joskus käy, eikä sille voi mitään... Surullista :(

R
Ruoka. Ristiriitainen juttu. Se on polttoainetta ihmiselle, mutta silti siitä voi tulla kauhea vihollinen. Syöminen pelottaa joskus, ruoka, jonka joku toinen on valmistanut, pelottaa. Pelkään ruokaa??! Samalla se kuitenkin on hyvää, nautinnollista.
Rakkaus.

S
Sade. Ihanaa kävellä sellaisessa hennossa sateessa (kunnon kaatosade onkin sitten asia erikseen!). Siinäkin on se oma tunnelmansa... Etenkin ihanat kesäsateet, kun aurinko vähän pilkottaa jostain pilven reunan takaa ja sataa kevyesti, ilma on lämmin... 
Suvaitsevaisuus. Oon tosi suvaitsevainen toisia kohtaan, oon tottunut erilaisuuteen. Oli ihminen sitten millainen tahansa, en tuomitse.
Sarkasmi. Elämän suola.

T
 Eräs ihminen. Mun on vaikee uskoa, että se tietäis kuinka paljon oikeesti välitän. Kun mä en usko että se edes tietää. Miten sen voi oikeesti näyttää? Sanat on jo paljon, mutta tuntuu että se ei ole tarpeeksi hyvä keino. 
Rehellisesti sanottuna tekisin mitä vaan sen takia, uhraisin vaikka pääni ja samalla koko elämän. Isoja lupauksia, kyllä. Mutta kun mä vaan tiedän, että näin on hyvä ja oikein. 
En tiiä oisko pitäny tätä kirjottaa vaikka tosissani olenkin.

U
Unettomuus. Miten nukahtaminen voikin olla niin vaikeeta?? Saattaa helposti mennä pari kolmekin tuntia että vaan pyörin sängyssä eikä uni tule. Tuskastuttavaa, etenkin silloin kun pitää herätä aikasin.
Unelmat. Haaveilen liikaa mutta suurin osa haaveista on kyllä ihan realistisia ja myöskin aika tavallisia asioita, joista suuri osa muistakin ihmisistä haaveilee.

V
 Vaihtelu. Vaikka semmonen tasainen arki on ihan oukei, niin kyllä vaihtelua aina silloin tällöin kaipaa! Oli se sitten ihan joku pieni asia, tai isompikin irtiotto.

Y
Yöt. Unettomat kesäyöt.
Yllätykset. Tykkään kaikesta yllättävästä.
Ystävät. Tosin, mulla ei oo ystäviä eikä ees kavereita. Oon jollain tavalla erakko vaikka en kyllä haluais. Sisimmässäni kuitenkin toivon että niitä ystäviä olisi, ihmisiä, joille voisi kertoa kaiken ja jakaa asioita. Kaiken lisäks oon huono tutustumaan uusiin ihmisiin, että hyvin siis menee... :DD

Ä
 Äiti. Aika itsestäänselvä juttu. :D Äiti on jaksanut mun oikkuja, jaksanut rakastaa ja tukea vaikeina aikoina. Ihmettelen välillä että miten se pysyi järjissään mun kanssa. Meidän suhde on tavallaan lähentynyt nyt, kun asun poissa kotoa. Välimatkaa on kyllä yli 200km, mutta henkisellä tasolla ollaan läheisempiä kuin ehkä koskaan ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti