maanantai 28. tammikuuta 2013

Pientä pohdintaa filosofian tehtävien ohella.. :)


Mitä on rakkaus?
 Sehän voi tarkoittaa vaikka ja mitä :) Rakkautta on aika eritasoisia, mutta jos nyt ajatellaan sellaista ''perinteistä'' mies&nainen-rakkautta, niin... siihen kuuluu luottamus, kiintymys ja se tunne, kun kaipaa toista tämän ollessa poissa. Tietää sisimmässään, että toi toinen on _SE_ ihminen, jonka kanssa on hyvä olla. Silloin ei epäröi, vaan uskaltaa antaa itsestään kaiken. Pystyy puhumaan asioista ja selvittämään riidat. Ja ennen kaikkea haluaa selvittää riidat ynnä muut pikkukinat. Rakkaus on pieniä hetkiä, joista muodostuu suuuuri kokonaisuus hyviä (joskus myös ei-niin-hyviä) muistoja. Se on sitoutumista, uskollisuutta ja ennakkoluulottomuutta. Toinen ei tuomitse, ei arvostele valintoja eikä kyseenalaista. Rakkaus on onnellisuutta, sydämentykytyksiä ja lämmin tunne sydämessä.

Lemmikkini
2 kissaa, joista toisella paksut posket ja toisella paksu massu. Ihania, niiiin lojaaleja ja seurallisia. Aina nälkäisiä ja iloisia, kun tulen kotiin. Kehräävät, kiehnäävät vieressä ja kaipaavat säännöllisin väliajoin rapsutuksia ja namuja. Leikkivät paljon yhdessä toisiaan jahdaten ja painien. Joskus öisin, ja se on kyllä hieman ärsyttävää... Mutta parhaat puolet voittaa pikku miinukset, joten kokonaisuudessaan nuo katit ovat parhautta karvaisissa paketeissa.
 
Haaveitani
Parantuminen.
Uuden kodin sisustaminen & sinne kotiutuminen.
Oma perhe.
Toivon, että löydän paikkani maailmassa, että keksin mitä todella haluan opiskella ja joskus löydän kivan työpaikan, jossa viihdyn mieluusti pidemmänkin aikaa.
Väsymyksen voittaminen. Niin tyhmältä kuin kuulostaakin. Liittyy tohon ylimpänä olevaan asiaan varmasti jollain tavalla.........
Haluun lähtee kotimaa-matkailemaan! Kesä ois erittäin kiva ajankohta. :) 
Toivon, että jotain yllättävää tapahtuisi. Jotain positiivista kuitenkin.
Tässäpä muutama tämänhetkinen tulevaisuuden (lähitulevaisuuden ja ei-ihan-lähitulevaisuuden) haave, eivät ole missään järjestyksessä...

Tämä järkyttää minua
Pahoinpitelyt. Ja raiskaukset. Eläinten huono kohtelu. Ei kaikki välttämättä _järkytä_ mutta eipä kyllä kauheasti innostakaan! Kaikenlaiset negatiiviset asiat.. sodat & tappaminen.


Tämä saa minut itkemään(/surulliseksi)
Surulliset & henkilökohtaiset asiat, joita en itsekään pysty käsittelemään. Riitely myös. Se tunne, voimattomuus, kun tuntuu ettei kykene tekemään mitään muuttaakseen asioita. Riittämättömyyden tunne. Epäonnistuminen parantumisessa.

Mitä ilman et pystyisi elämään?
Jaa-a... tavarathan on vain materiaa, ja niitä saa aina uusia. Joten enpäs sanokaan mitään tavaraa. Ja ei kyllä ole sellaisia esineitä/huonekaluja/vaatetta tms mitä ilman en pystyisi elämään. Pystyisin elämään vaikka savimajassa 50 asteen auringonpaisteessa, jos olisi pakko.
Mutta pitäisi ehkä kysyä, että ketä ilman en pystyisi elämään... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti